El Casal de Vilafranca s’omple de solidaritat per 12a vegada

El Casal de Vilafranca s’omple de solidaritat per 12a vegada

El Casal Societat La Principal va acollir divendres la 12a edició de la Nit Solidària, dedicada a la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia. L’esdeveniment solidari, organitzat pel Rotary Club de Vilafranca del Penedès, ha aplegat 430 persones del món empresarial, institucional i de la societat civil, que han gaudit d’un sopar amenitzat per l’actuació de l’actor i còmic Toni Albà. La periodista Mari Pau Huguet també ha participat a l’acte.

Una iniciativa solidària que creix 
El president del Rotary Club, Max Miret, ha destacat l’edició 2017 per a ser una de les més importants en nombre d’assistents i entitats i empreses col·laboradores. Durant els darrers mesos, diversos clubs i equips esportius han organitzat activitats i tornejos amb participants d’arreu de Catalunya per a la recollida de fons. Segons Miret: “Estem molt orgullosos de la resposta de les entitats esportives del nostre territori. El seu impuls ens ha ajudat a arribar molt més lluny”. Durant el sopar, se’ls hi ha fet l’entrega d’una obra d’art realitzada pels alumnes de l’escola l’Arsenal de Vilafranca del Penedès.

El segon tinent d’alcalde, Aureli Ruíz, ha destacat la vitalitat de les entitats de la comarca: “L’Ajuntament sempre estarà al costat d’aquests tipus d’iniciatives que demostren que el territori està viu”. Per la seva banda, la presidenta de la Fundació Eriqueta Villavecchia, la doctora Núria Pardo, ha agraït al Rotary Club de Vilafranca tots els esforços que s’han fet des de que es va posar en marxa la 12a Nit Solidària: “La vostra iniciativa ens ajuda a seguir lluitant per a poder tirar endavant el nostre projecte”. Tots les fons recaptats aniran destinats al projecte Compta Amb Mi amb el que la fundació vol crear una unitat de cures pal·liatives per a infants i joves amb malalties greus i limitants. L’objectiu és que tots ells puguin rebre tractament a les seves llars. Actualment l’administració només aplica aquest tipus de cures a les persones adultes.

_FMP4755

Toni Albà i Mari Pau Huget protagonistes de la vetllada
El sopar solidari ha estat acompanyat de l’actuació de l’actor i còmic Toni Albà, que ha realitzat un monòleg caracteritzat com a Rei Joan Carles. A més, també s’ha celebrat el sorteig d’obsequis fruit de la donació de diverses empreses de la comarca: un viatge a Dubai per a dues persones (Panda Viatges), 1 televisor (Activa Guardiet), 2 caps de setmana amb autocaravana (M3 caravaning), 1 àpat per a dues persones (Restaurant Casa Joan), 1 cafetera de monosodi amb el seu pack de càpsules (Cafès Novell), 9 lots amb 1 màgnum de vi (Associació Qalidès) i 1 quadre del pintor Aureli Andrés.  Els encarregats de dirigir-lo han estat el propi Albà i la periodista Mari Pau Huguet.

El Rotary Club de Vilafranca anunciarà en breu la xifra total de fons recaptats fruit dels diversos actes i activitats organitzades amb motiu de la 12a Nit Solidària.

_FMP5362