El Rotary Club de Vilafranca entrega 27.100€ a la Creu Roja de l’Alt Penedès fruit de la 14a edició de la Nit Solidària

El Rotary Club de Vilafranca entrega 27.100€ a la Creu Roja de l’Alt Penedès fruit de la 14a edició de la Nit Solidària

El passat 7 de juny el Rotary Club de Vilafranca del Penedès va celebrar la 14a edició de la Nit Solidària la Societat Principal El Casal. Una any més, l’acte va ser tot un èxit, amb una recaptació final de 27.100€, que en aquesta edició anaven destinats a la Creu Roja de l’Alt Penedès que el destinarà a la compra d’una ambulància de suport vital bàsic. A dia d’avui, el vehicle furgoneta ja s’ha adquirit i s’està preparant com a ambulància, per a que estigui operativa a inicis d’any. L’entrega del xec ha tingut lloc aquest dilluns 16 de desembre amb la presència de membres del Rotary Club de Vilafranca i de la Creu Roja de l’Alt Penedès. Aquesta xifra és fruit del sopar solidari celebrat al juny així com d’un conjunt d’activitats i esdeveniments organitzats per diverses associacions, empreses i entitats esportives del Penedès.

Durant l’acte d’entrega, la presidenta del Rotary Club de Vilafranca , Maria Josep Tuyà, ha destacat que “un dels objectius del Rotary és continuar treballant per a donar a conèixer les iniciatives socials del territori i col·laborar-hi per a que siguin creixent”. Per la seva banda, la presidenta de la Creu Roja de l’Alt Penedès, Àngels Matas, ha expressat: “estem molt contents per l’aportació rebuda gràcies al Rotary Club i per la visibilitat que ha tingut aquest projecte i la Creu Roja de l’Alt Penedès en conjunt”. Com ja comença a ser tradició, diferents associacions, empreses i entitats també han col·laborat en la Nit Solidària organitzant accions, actes i competicions per recaptar fons i sumar-los a la recaptació de la Nit Solidària. Enguany han realitzat activitats paral·leles Caves Naveran, la Fundació Futura Local i les entitats esportives Gimdans, Pitch & Put Penedès, Clubs Rítmica de Vilafranca i Sant Sadurní, Club Pati Sant Ramon, CAS, Club de Patinatge Artístic Patixou i el Club Natació Vilafranca.

Matas també ha explicat que gràcies a la col·laboració amb el Rotary Club de Vilafranca, la Creu Roja de l’Alt Penedès ha pogut fer realitat un altre projecte. Sota el nom de “Apropa’t a la Creu Roja”, l’antiga ambulància de l’organització serà reconvertida en una unitat mòbil que visitarà diversos municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf i l’Anoia per a acostar els serveis de la Creu Roja a la ciutadania.

La Creu Roja del Penedès estrenarà ambulància
El programa de Serveis Preventius de la Creu Roja de l’Alt Penedès és el projecte més antic que desenvolupen a la comarca. Dins d’aquest servei, s’inclou una ambulància de suport vital bàsic. Des de la Creu Roja es mostren molt satisfets per haver estat escollits com a entitat beneficiària de la 14ª Nit Solidària. Actualment l’entitat s’organitza en una assemblea comarcal amb tres punts de presència a la comarca: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Vilafranca del Penedès. A més a més, dona cobertura a 100 serveis preventius a la comarca i compta amb un equip de 350 voluntaris i 3.300 socis.

El Rotary Club de Vilafranca del Penedès organitza la Nit Solidària des del 2005. Durant les seves 14 edicions, l’entitat ha aconseguit recaptar més de 550.000€, una xifra de la que Tuyà s’ha mostrat molt satisfeta: “Aquesta iniciativa ha permès impulsar molts projectes socials i culturals del nostre territori”.

Tuyà també ha volgut agrair i fer menció a tots els patrocinadors i col·laboradors que han fet possible la 14a edició de la Nit Solidària: l’Ajuntament de Vilafranca, la Caixa, Milenium Centre Mèdic, Amadó Farmacèutics, CEVIPE, Knauf Industries, Caves Naveran, Ford Nicolas, M3 Caravaning, Joan Olivella, Panda Viatges, Fundació Pinnae, Camper Mòbil, Cafès Novell, Vinagrerias del Penedès, Escola Municipal d’Art Arsenal, Daforga IXADE, Engind, Futura Local, Art Amorós, Àpats d’Art, Càrniques Masó, Parenthesis Marketing Consulting, Pinord, Serveis Mèdics Penedès, Família Torres i Vinyes Singulars.

Ja s’està preparant la 15ena edició de la Nit Solidària del Rotary Club de Vilafranca, que se celebrarà el divendres 5 de juny de 2020 al Casal de Vilafranca del Penedès.