La 17a Nit Solidària serà per l’Espiga i tindrà una marató a Penedès TV el 27 de setembre

La 17a Nit Solidària serà per l’Espiga i tindrà una marató a Penedès TV el 27 de setembre

Un dels actes solidaris més importants de Penedès, La Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca, presenta grans novetats en la seva dissetena edició. La 17a Nit Solidària per l’Espiga organitzada pel Rotary Club de Vilafranca en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès passa a celebrar-se al setembre, després de diverses edicions celebrant-se els mesos de maig o juny. Enguany se celebrarà el divendres 27 de setembre, -una època amb menys activitat- amb l’objectiu d’aconseguir encara més participació. Una altra gran novetat serà el retorn de la Marató amb Penedès Televisió, un acta que ja es va celebrar el 2008 també a benefici de l’Espiga, i que enguany se celebrarà en directe des de la Societat La Principal – El Casal en el transcurs del sopar solidari, amb actuacions musicals i entrevistes d’usuaris i familiars de la Fundació de l’Espiga on el públic podrà fer donacions a través de trucades telefòniques.

Davant la important tasca que dur a terme la Fundació l’Espiga, aquesta és la tercera vegada que el Rotary Club Vilafranca escull aquesta entitat com a beneficiària.

 

Tots som Espiga

Segons el membre del Rotary Club de Vilafranca del Penedès, Joan Tarrada, l’objectiu d’aquesta edició especial de la Nit Solidària és “donar a conèixer la gran tasca que l’Espiga desenvolupa dia a dia al territori, ja que molta gent del Penedès no la coneix”. Tarrada també ha destacat la importància de sumar esforços amb les entitats que treballen a nivell social al territori.

 

La 17a Nit Solidària per l’Espiga s’iniciarà a les 8 del vespre amb un sopar solidari. Les entrades per assistir-hi es posaran a la venda en breu a un preu de 85€. A les 10 de la nit, la vetllada es transformarà en un espectacle en format de programa televisiu retransmès per Penedès TV on hi actuaran diversos artistes del territori i s’entrevistaran usuaris i familiars de la Fundació de l’Espiga. L’acte estarà conduit pel reconegut humorista Jordi LP i la seva filla Lorena i hi col·laboraran de forma altruista grans artistes com David Palau, Nacho Romero, Nanda Quiroz, Koren, Babamala, el combo de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, Xavi Diaz i Anna Roig. Durant el programa s’hi podran fer aportacions econòmiques a través de trucades telefòniques i es faran connexions a l’espai de trucades i al nou pavelló esportiu de la Fundació l’Espiga on se celebrarà un petit acte esportiu. Per la seva banda, el president del Rotary Club de Vilafranca, Josep Ramon Rodríguez ha explicat que amb iniciatives com aquesta treballem perquè “surtin a la llum les realitats que viu molta gent que mereix viure en dignitat.”

 

La directora gerent de l’Espiga, Montserrat Roca, ha donat les gràcies per ser escollits com a entitat beneficiària en una edició tan especial com aquesta, i ha remarcat l’objectiu de “donar protagonisme als usuaris i a les seves famílies amb les entrevistes”. Roca ha destacat que “tots som Espiga perquè tots podem trobar-nos amb la necessitat dels seus serveis al llarg de la vida”. La Fundació l’Espiga té una àmplia trajectòria dins del teixit social del Penedès i el Garraf. En l’actualitat compta amb 140 professionals i 1.600 usuaris entre els diversos serveis que ofereix: acolliment residencial, servei d’atenció precoç als infants, centre de dia, escola de necessitats educatives especials, centre ocupacional o servei a persones cuidadores.

 

L’alcalde de Vilafranca del Penedès, Francisco Romero, ha destacat el pes dins la societat tant del Rotary Club Vilafranca com de la Fundació l’Espiga: “son dues entitats que sempre estan innovant i tirant endavant projectes” i ha afegit “tenim la sort d’aquestes entitats que arriben on l’ajuntament no pot arribar i enforteixen l’impuls social a la vila”. Romero ha ofert tot el suport de l’Ajuntament i de Penedès Televisió en aquest nou format i ha fet una crida a la participació.

 

El llegat de la Nit Solidària

La Nit Solidària és una de les activitats solidàries més rellevants del Penedès. En les seves 16 edicions anteriors, ha aconseguit recaptar més de 600.000€, amb un total de més de 5.800 assistents, 453 col·laboradors i 63 patrocinadors. Aquests recursos han servit per tirar endavant projectes d’entitats com Sant Joan de Déu, Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, Cáritas, Fundació Enriqueta Villavechia o Creu Roja entre altres.