La 9a Nit Solidària entrega 18.683 euros al Ricard Fortuny

Aquest dimarts, el Rotary Club de Vilafranca del Penedès ha lliurat els beneficis de la seva 9a Nit Solidària al Centre Sociosanitari de Vilafranca “Ricard Fortuny”. L’aportació ha estat de 18.683 € que serviran pel projecte de desenvolupament de nous tractaments de l’alzheimer i altres demències que es duran a terme en el centre Ricard Fortuny. Aquests nous tractaments ja s’estan implementant en altres centres de la mà de l’Institut de l’Envelliment i de l’Institut Guttmann, tal com indicava Roser Aguilar, gerent del Ricard Fortuny. El president del Rotary, Joan Olivella, s’ha mostrat molt content per la recaptació obtinguda amb la 9a Nit Solidària que es destinarà a aquest projecte tan important per a les persones grans del Penedès.

El Rotary Club de Vilafranca del Penedès es va fundar l’any 1993 i, des del començament, ha desenvolupat una gran tasca social i de servei, duent a terme tot tipus de projectes socials a la zona, entre els que es poden destacar: les nou Nits Solidàries de Vilafranca del Penedès, l’enviament de bicicletes per a estudiants de Cuba; la col·laboració anual amb les llars d’avis de Vilafranca del Penedès; el premi anual als tres millors estudiants de selectivitat, i el premi al professional de l’any per la seva trajectòria de servei social.

La nit solidària és un acte lúdic, festiu, solidari i obert a tothom, que té com a principal funció la recaptació de fons per una causa justa i la seva repercussió pública en la societat civil. L’esdeveniment, té com a eix principal un sopar en el que es realitzen diferents activitats complementàries com un espectacle musical o la subhasta d’art.

Actualment ja s’han dut a terme 9 edicions a benefici de la fundació Pax per la lluita contra les mines antipersona (2005), la Fundació Sant Joan de Déu per la lluita contra el càncer infantil (2006), la Fundació Atròfia Muscular Espinal (2007), la Fundació l’Espiga, per l’equipament d’un centre per discapacitats (2008), la Síndrome de Rett i de l’eradicació de la poliomelitis (2009), Haití (2010), Càritas Interparroquial (2011), el banc d’aliments de l’Associació Ressò (2012) i Centre Sociosanitari de Vilafranca “Ricard Fortuny” (2013).

xec9anitsolidaria_baixa