La Creu Roja de l’Alt Penedès és l’entitat beneficiària de la 14ª Nit Solidària del Rotary Club de Vilafranca

La Creu Roja de l’Alt Penedès és l’entitat beneficiària de la 14ª Nit Solidària del Rotary Club de Vilafranca

El Rotary Club de Vilafranca del Penedès ha anunciat aquest dimarts que l’entitat beneficiària de la 14a Nit Solidària serà la Creu Roja de l’Alt Penedès. El sopar-espectacle que se celebrarà el proper 7 de juny a Vilafranca, destinarà els seus beneficis servirà a l’adquisició d’una ambulància de suport vital bàsic per a aquesta entitat amb més de 100 anys d’història de servei a la nostra comarca. Tant el president del Rotary Club, David Amorós, com la presidenta de la Creu Roja de l’Alt Penedès, Àngels Matas, han destacat l’important tasca que una entitat com la Creu Roja fa a la societat. Matas ha explicat que l’adquisició d’una nova ambulància no és només important per a la comarca, sinó també per al conjunt de Catalunya: “és un servei del que ens en beneficiem tots”.

El programa de Serveis Preventius de la Creu Roja de l’Alt Penedès és el projecte més antic que desenvolupen a la comarca. Dins d’aquest servei, s’inclou una ambulància de suport vital bàsic. Actualment la Creu Roja en disposa d’una però la seva llicència finalitza enguany i cal renovar-la. Segons ha explicat Matas, el cost d’una de nova és de 54.000€. Des de la Creu Roja es mostren molt satisfets per haver estat escollits com a entitat beneficiària de la 14ª Nit Solidària. Actualment l’entitat s’organitza en una assemblea comarcal amb tres punts de presència a la comarca: Sant Sadurní d’Anoia, Gelida i Vilafranca del Penedès. A més a més, dona cobertura a 100 serveis preventius a la comarca i compta amb un equip de 300 voluntaris.

Serà la 14ª vegada que el Rotary Club de Vilafranca organitza la Nit Solidària. Durant totes les edicions, l’entitat ha aconseguit recaptar més de 500.000€, una xifra de la que Amorós s’ha mostrat molt satisfet: “Aquesta iniciativa començada fa més d’una dècada, ha permès tirar endavant molts projectes socials i culturals del nostre territori”.

Matas també ha explicat que totes aquelles persones que vulguin col·laborar amb la Creu Roja de l’Alt Penedès poden adreçar-se al seu local, al carrer Eugeni d’Ors o al telèfon 93 891 53 00.