La Fundació Amics Joan Petit és l’entitat beneficiària de la Nit Solidària 2022 del Rotary Vilafranca

La Fundació Amics Joan Petit és l’entitat beneficiària de la Nit Solidària 2022 del Rotary Vilafranca

Aquest dilluns al vespre s’ha presentat la 15ª edició de la Nit Solidària organitzada pel Rotary Club de Vilafranca. En aquesta edició l’entitat beneficiària serà la Fundació Amics Joan Petit, Nens amb Càncer, que dedica els seus esforços a l’atenció als afectats directa i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. El projecte concret serà la recerca de noves teràpies per a tumors cerebrals infantils i sarcomes. Després de dos anys sense celebrar-se a causa de la pandèmia, el tradicional sopar solidari tindrà lloc el 20 de maig al Casal de Vilafranca del Penedès.

Nit solidària d’aniversari

A l’acte de presentació hi han assistit membres del Rotary Club de Vilafranca, de la Fundació Amics Joan Petit i de l’Associació Nit Solidària, de recent creació, que vetlla exclusivament per la celebració d’aquest acte. El president de torn del Rotary Club Vilafranca, Josep Maria Arassa, s’ha mostrat satisfet per poder tornar a celebrar aquest acte solidari després de dos anys sense poder fer-lo a causa de la pandèmia i ha destacat que “el 2020 la Fundació Joan Petit ja havia de ser l’entitat beneficiaria de la Nit Solidària, i per tant teníem molt clar que Joan Petit havia de ser el beneficiari tant bon punt poguéssim tornar-la a fer”. Per la seva banda, el president de la Fundació Amics Joan Petit, Joan Torner, s’ha mostrat molt content d’haver estat escollits com a entitat beneficiària enguany: “La vinculació de Vilafranca del Penedès amb la fundació Joan Petit és molt estreta i estem convençuts que entre tots podrem recollir molt recursos per curar el càncer infantil”.

Més de dues dècades dedicades a la investigació del càncer infantil

La Fundació Amics Joan Petit, Nens amb Càncer, és una fundació creada fa 22 anys per lluitar contra el càncer infantil, en especial els càncers cerebrals i del sistema nerviós. Inicialment coneguda per la organització anual del torneig benèfic de hoquei Joan Petit, que anualment se celebra en una ciutat diferent de Catalunya, ha anat desenvolupant també accions en hospitals, programes formatius, activitats lúdiques, exposicions, tot amb l’objectiu de recaptar fons i sensibilitzar sobre el càncer infantil. La Fundació Amics Joan Petit col·labora amb els 5 hospitals de referència en la lluita contra el càncer a Catalunya, especialment en l’àmbit dels càncers infantils i juvenils. Tots els recursos de la 15ª Nit Solidària es destinaran a dos projectes que l’entitat treballa amb l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, liderats per els doctors Miguel F. Segura i  Josep Roma, centrats en la recerca de noves teràpies per tumors cerebrals infantils i per a sarcomes.

15 edicions de solidaritat

La Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca del Penedès celebra enguany la seva 15ª edició. Durant totes aquestes edicions, aquesta iniciativa solidària ha recollit més de 550.000 euros destinats a projectes i entitats com Sant Joan de Déu, Cáritas, Fundació l’Espiga, la Fundació Enriqueta Villavechia o la Creu Roja entre d’altres.

Aquest 2022 també s’ha presentat l’Associació Nit Solidària, vinculada al Rotary Club Vilafranca, que serà l’encarregada de gestionar la Nit Solidària i emetrà els certificats de donacions que actualment remet la fundació beneficiaria.

Fi de festa amb l’humorista Fel Faixedas

El sopar de la 15a edició de la Nit Solidària tindrà lloc el 20 de maig de 2022 al Casal de Vilafranca. S’iniciarà a les 20:15 amb un aperitiu al hall, seguit d’un gran sopar a càrrec d’Apats d’Art. Finalitzarà amb l’actuació del reconegut humorista, Fel Faixedas, que comptarà amb la col·laboració del conegut periodista, Antoni Bassas, qui coordinarà el tradicional sorteig final de regals. El preu del tiquet per participar a la Nit Solidària serà de 85€ i per assistir-hi cal adreçar-se al telèfon 93 817 27 62 o contactant amb membres del Rotary Club de Vilafranca. Per altra banda, també poden fer-se donacions de fila 0 al compte solidari ES82 2100 0033 1302 0146 8045.