La Fundació Cors Units serà l’entitat beneficiària de la 16ª Nit Solidària

La Fundació Cors Units serà l’entitat beneficiària de la 16ª Nit Solidària

Aquest dilluns s’ha presentat a L’Agrícol la 16ª edició de la Nit Solidària organitzada pel Rotary Club de Vilafranca del Penedès. Enguany l’acte tindrà lloc el divendres 19 de maig al Casal de Vilafranca i l’entitat beneficiària serà la Fundació Cors Units. Aquesta Fundació dedica la seva tasca a la cardiologia, medicina esportiva i oncologia pediàtrica per a millorar la vida d’infants afectats per cardiopaties, així com donar suport a les famílies, mestres, pediatres, cardiòlegs i altres especialistes en el retorn a la vida normal dels infants. En aquest sentit, tota la recaptació de la Nit Solidària es dedicarà a un nou espai de control cardiopulmonar per a infants a l’Hospital de Sant Joan de Déu.

16 anys de solidaritat

A l’acte hi han participat l’actual president del Rotary Club de Vilafranca del Penedès, Xavier Ruiz, i el doctor Ricard Serra, en representació de la Fundació Cors Units. En la seva intervenció, Ruiz ha destacat que “a diferència d’altres edicions de la Nit Solidària on es tractaven temes més difícils, l’entitat beneficiària d’aquest any treballa en la normalització del dia a dia de nens i joves que han superat una cardiopatia o que conviuen amb una malaltia crònica”, i ha afegit “una de les vostres tasques més importants és treure les pors a les famílies i mestres a l’hora de que aquest infants s’incorporin de nou a la vida que feien abans”.

La Nit Solidària és una de les activitats solidàries més rellevants del Penedès. En les seves 15 edicions anteriors, ha aconseguit recaptar més de 570.000€, amb un total de més de 5.800 assistents, 453 col·laboradors i 63 patrocinadors. Aquests recursos han servit per tirar endavant projectes d’entitats com Sant Joan de Déu, Fundació Joan Petit Nens amb Càncer, Cáritas, Fundació Enriqueta Villavechia o Creu Roja entre altres.

Normalitzar i facilitar la vida a infants i joves amb cardiopaties

En la seva intervenció, el doctor Serra ha agraït al Rotary Club de Vilafranca que triessin la fundació com a beneficiària i ha parlat de l’espai d’estudi de la funció cardiopulmonar que es crearà en el marc de l’Hospital de Sant Joan de Déu amb els beneficis del sopar solidari. Serra ha explicat que “aquest espai permetrà realitzar proves d’esforç, valoració

i seguiment a més de 250 infants i adolescents, sobretot en nens operats amb cardiopaties congènites. També permetrà iniciar programes de control a nens amb l’alta clínica, especialment per els que practiquen esport amb supervisió.”

La Fundació Cors Units va néixer el 2012 a partir de la col·laboració que hi havia entre l’Hospital de Sant Pau i l’Associació de Pares de Nens Operats de Cor. Liderada per reconeguts metges especialistes, i amb seu a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació Cors Units dedica la seva tasca a la cardiologia, medicina esportiva i oncologia pediàtrica per a millorar la vida d’infants afectats per cardiopaties, així com donar suport a les famílies, pediatres, cardiòlegs i altres especialistes. El seu principal objectiu és el de facilitar la inclusió escolar i extra escolar a infants i adolescents que han patit una malaltia cardiovascular, càncer o tenen una patologia cardiovascular crònica no greu. Son infants a qui s’ha diagnosticat o curat de la seva malaltia, i el seu entorn proper (família, professors,…), necessiten la certesa de que els infants poden realitzar exercici físic sense risc. Aquesta tranquil·litat permet als infants i adolescents integrar-se i socialitzar-se amb tota normalitat, cosa que afecta molt positivament la seva vida, després de temporades llargues d’hospitals i de lluita contra la seva malaltia.

Per assistir al sopar de la Nit Solidària 2023, que se celebrarà el divendres 19 de maig al Casal de Vilafranca, s’han d’adquirir tiquets (85€) contactant amb membres del Rotary Club de Vilafranca o al telèfon 93 817 27 62. Per altra banda, també poden fer-se donacions de fila 0 al compte solidari ES82 2100 0033 1302 0146 8045.