La Nit Solidària 2022 recapta 22.046,97€ en benefici a la Fundació Amics Joan Petit Nens Amb Càncer

La Nit Solidària 2022 recapta 22.046,97€ en benefici a la Fundació Amics Joan Petit Nens Amb Càncer

El Centre Artístic Penedès – L’Agrícol ha acollit l’acte d’entrega dels fons recaptats durant la 15a edició de la Nit Solidària organitzada pel Rotary Club de Vilafranca del Penedès el passat 20 de maig de 2022. L’acte ha recaptat un total de 22.046,97€ que s’han entregat en forma de xec solidari al president del patronat de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, Joan Torner. A l’acte també han participat l’actual president el Rotary Club Vilafranca, Xavi Ruíz, i el llavors president de l’entitat quan es va celebrar la 15a edició de la Nit Solidària, Josep Arassa. Torner ha agraït la tasca i solidaritat del Rotary Club Vilafranca i ha anunciat que la propera setmana farien entrega a l’Hospital Vall d’Hebron de la recaptació que totes els accions solidàries que s’han celebrat aquest any i que han assolit la xifra dels 100.000€. 

Des del Rotary Vilafranca es va destacar la feina feta per Joan Petit, i es va agrair la participació de tots els assistents al sopar i a tots els patrocinadors i col·laboradors que han fet possible l’assoliment d’aquesta important xifra. La 15ena Nit Solidària del Rotary Club Vilafranca va comptar amb el patrocini de Ondunova, Milenium Medical i l’Ajuntament de Vilafranca, i la col·laboració d’un gran nombre d’empreses i entitats del Penedès.

Solidaritat en la lluita contra el càncer infantil

La darrera edició de la Nit Solidària va tenir lloc el passat 20 de maig a la Societat La Principal El Casal amb un participació de 300 assistents. Aquesta se celebrava després de 2 anys d’aturada a causa de la pandèmia. A l’acte hi van intervenir el reconegut periodista, Antoni Bassas, i l’humorista i actor, Fel Feixedas. 

El beneficiari de la darrera edició de la Nit Solidària, la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer treballa des de 22 anys per acabar amb els càncers infantils, especialment els cerebrals i del sistema nerviós. Inicialment coneguda per la organització anual del torneig benèfic de hoquei Joan Petit, que anualment se celebra en una ciutat diferent de Catalunya, ha anat desenvolupant també accions en hospitals, programes formatius, activitats lúdiques, exposicions, tot amb l’objectiu de recaptar fons i sensibilitzar sobre el càncer infantil. Col·labora amb 5 hospitals de referència en la lluita contra el càncer a Catalunya, especialment dins de l’àmbit dels càncers infantils i juvenils. 

Tots els recursos de la 15ª Nit Solidària es destinaran a dos projectes que l’entitat treballa amb l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, liderats per els doctors Miguel F. Segura i  Josep Roma, centrats en la recerca de noves teràpies per tumors cerebrals infantils i per a sarcomes.